Flat Preloader Icon

Google Çözümler Galerisi Nedir

Google Analytics üzerine olacak bu yazım, merak etmeyin herkesin bildiği klasik muhabbetlere girmeyeceğim. Aslında ben de anlatacaklarımın bir kısmını yeni öğrendim, Google Analytics biliyorum diye gezinmemek lazımmış. Yazıda ihtiyaca göre ayrıntılı filtrelenmiş Analytics segmentlerini diğer kullanıcılar ile nasıl paylaşabileceğinizi ve başkalarının paylaştıklarını nasıl indirebileceğinizi anlatacağım.

Analytics için hazır bir analiz şablonu nasıl bulunur?

Telefonda uygulama indirmek için nereye gidileceğini herkes adı gibi bilir, peki Analytics için hazır analiz şablonu bulabileceğinizden haberiniz var mı?
Analiz şablonu isim tamlamasıyla anlatmaya çalıştığım önceden hazırlanmış ve filtrelenmiş raporlardır. Google Çözümler Galerisi’nde bunları kolayca kategorisine kadar ayırıp indirebilir, ardından da Analytics panelinize ekleyebilirsiniz. Şablon otomatik olarak site verilerinizi çeker ve anında harika raporlara ulaşırsınız. Bunların her birini kendiniz yapabilirsiniz fakat muazzam vakit ve kafa gerektiren işler. Üstelik bu şekilde, tek tek yapmak yerine istediğiniz kadar siteye kısa sürede ekleyebilirsiniz.

Google Çözümler Galerisi’nden hem şablon indirebilir hem de kendiniz yükleyebilirsiniz. Şekilde resim nasıl yapabileceğinizi benim yerime özetliyor. Özelleştirme sekmesinden galeri butonuna basınca sizi direkt galeriye götürüyor ve ayrıntılı filtreleme ile tam istediğiniz raporları bulabiliyorsunuz. Yanlış anlaşılmasın kimse kimsenin gizli bilgilerini paylaşmıyor, bunlar sadece görüntüleme şablonu ve herhangi birini indirince anlayacaksınız.

Google Çözümler Galerisi Nedir

Google Çözümler Galerisi

Google Çözümler Galerisi’ne Hançer yazarsanız yakın zamanda eklediğim bir kaç şablonu bulabilirsiniz. Saat ve hafta şablonunu öneririm, sosyal medya paylaşımları ve mail gönderileri için en ideal saatleri gösterir, diğerleri de hiç fena değil. Örneğin şömine kelimesinin en çok saat 20.00-23.00 aralığında arandığını keşfettik bu rapor sayesinde. En başta şaşırtsa da gayet mantıklı geldi üzerine düşününce. Bu filtreler sayesinde kullanıcıların davranışlarını derin bir şekilde inceleyebilir, e-ticaret filtreleri ile harmanlayıp müthiş istatistiklere ulaşabilirsiniz.

  1. Deniz DEMİRCİ dedi ki:

    Öncelikle Türkiye ‘de seo denince akla gelen ilke webtures ‘ e teşekkürler. Google Analistikin bilinmeyen yönleri çok fazla bu konuda daha neler öğrenecez merak ediyorum 🙂

  2. Alperen Akkuş dedi ki:

    çok güzeş bir yazı olmuş elinize saglık burag bey webçırs farkı

  3. Serkan Türel dedi ki:

    Kurdum raporu bir tane müşterimde gerçekten cuk oturdu desem yeridir. Hayatı kolaylaştıran tüm yükümüzü alıp hafifleten Webtures’e sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

  4. Mehmet tezcan dedi ki:

    Ilk firsatta deneyecegim tesekkurler vede tebrikler webtures ekibi

  5. Kübra Mızrakçı dedi ki:

    Google Analytics sürprizler ile dolu. Bende sizin sayenizde öğrenmiş oldum, teşekkürler.

Google Çözümler Galerisi Nedir İle Benzer Yazılar

Kullanıcı deneyimi, ürününüzün değerinin gözle görülür derece artmasını sağlayabilecek bir hizmettir. Süreç, ürününüzün kullanıcı deneyimi yönüne ve değerine yönelik kapsamlı analizini içerir. Kullanıcı Deneyimi değerlendirmesi sayesinde, ürününüze zarar verebilecek sorunları tespit edebilecek ve bunları düzeltmek için çözümler üretebileceksiniz.Bu hizmetin sorunlarınızın üstesinden gelmede size nasıl yardımcı olacağını ve dijital ürününüzü nasıl öne çıkaracağını görün. Kullanıcı Deneyimi […]

Kaan Gülten

Bir şirket işletiyorsanız ve mevcut bir ürünü geliştirmek veya yeni bir ürün oluşturmak istiyorsanız, muhtemelen kendinize “Ürünün başarılı olması için onu nasıl geliştirebilirim?” Diye soruyorsunuzdur. Ancak sizin fikriniz ve kullanıcı algısı farklı olabilir. Bu nedenle, anlamsız çalışmalardan ve kaynak israfından kaçınmak istiyorsanız, ürününüzün mükemmel bir şekilde hazırlanması gerekir. Ayrıca, işletmeler ve kullanıcılar arasındaki ilişki üzerine […]

Tolgahan Öz

UX ne yazmak da ne demek, diye sorabilirsiniz. Bir metin yazarı olduğunuzu düşünün, ancak işiniz ürünü satma çabası taşımıyor. Bunun yerine, ürünün tek başına özelliklerini gösterebildiğinden emin olmaktan sorumlusunuz ve bunun için çalışıyorsunuz. UX yazma, ürününüzle etkileşimde bulunan kişiyle konuşuyor olmaktır. Bu bir uygulama, web sitesi veya bir ambalaj olabilir. UX yazma, markanızın sesi olmaktır. […]

Tolgahan Öz